Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

TO TEΛEYTAIO...ΜΑΚΡΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ


Ενας άνδρας σήμερα το μεσημέρι σωριάστηκε στο Μοναστηράκι. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο...
Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.
Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου
δεν έχει ανακοινωθεί.
Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το
1973 συνελήφθη για φόνο αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια.
Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή όπου είχε καταδικαστεί για κλοπή. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν.
Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά».
Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε «κτήνος» και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως «Κοεμτζήδες». Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή.
Καταδικάστηκε τρις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.
Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος «Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο».
Το 1980 ο Παύλος Τάσιος σκηνοθετεί την ταινία «Παραγγελιά» με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου που είναι βασισμένη στο επεισόδιο.
Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου (πρώην σύζυγός του) απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.
Αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του 1996 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης. Από τότε πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από την «Ευελπίδων» και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα...





12 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΡΩΑ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑ,ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΗΡΩΑ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To πρεζεμπορας το βγαζετε απο το μυαλο σας? απλα σας κολλαει με την ιστοριούλα ε? λιγο πρεζα ταιριαζει με την ιστορια σωστα... :D

      Διαγραφή
  2. Ετσι ειναι το Helladistan. Τα καθάρματα που δολοφονούν τους "μπάτσους" είναι "παλληκάρια" -καλή ώρα τα καθίκια της 17Ν -που σε λίγο θα είναι όλοι έξω απο τα σίδερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που το περίεργο? Υπάρχει αρχιεγκληματίας που να μην έχει γίνει ήρωας και να μην έχουν ονομαστεί καμμιά εικοσαριά δρόμοι και πλατείες προς τιμήν
    του?
    Γι'αυτό και η ελλάδα έχει μεταβληθεί σε βόθρο με τοξικά απόβλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λογική που εκφράζετε είναι ίδιον της παράταξής σας. Της παράταξης των γερμανοτσολιάδων , των Χιτών, των ρουφιάνων της Αστυνομίας. Της Δεξιάς, με λίγα λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακώς τον είχαν αναγάγει σε "κάποιον", ενώ απλά ήταν ένας στυγνός φονιάς.
    Και φονιάς οχι για να φάει-ζήσει, αλλά για ένα τραγούδι.

    Για να τελειώνουμε: ο Θεός να τον συγχωρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανταποδίδω την εκτίμηση και τους χαρακτηρισμούς στον κακοποιό που αναφέρεται σε "ρουφιάνους της Αστυνομίας". Προφανώς ανήκει στην παράταξη των δολοφόνων του Δεκεμβρίου 44, οι οποίοι εύλογα συντάσσονται με το μέρος οποιουδήποτε φονιά, ακόμα και ενός λούμπεν σκουπιδιού, που μέσα στην μανία του σκότωσε τρεις νέους ανθρώπους για μια "παραγγελιά" στα σκυλάδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η παράταξη της Δεξιάς δεν μπορεί να υποκλιθεί ούτε μπροστά σ' ένα κορυφαίο γεγονός, όπως είναι ο θάνατος. Είναι η παράταξη που σταυροκοπιέται κάθε Κυριακή στις εκκλησίες αλλά δεν υπολογίζει ούτε το Θεό. Είναι η παράταξη που περιέφερε στα χωριά τα κομμένα κεφάλια των αγωνιστών. Η παράταξη του αίσχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους ήρθε το τέλος της πανάθλιας κοινωνίας που θαυμάζει δολοφόνους και προσκυνά φελούς.Και το τέλος αυτό θα είναι πάρα πολύ σκληρό,όπως ακριβώς της αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι είναι, φίλε iojik! Μόνο που είναι κρίμα, ότι αυτο το σκληρό τέλος θα πέσει στα κεφαλιά όλων, δικαίων και αδίκων, τωρινών και παλιοτερων, ενηλίκων και παιδιών. Αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργεί η αρχη της πλειοψηφίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή