Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΡΟΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι δημόσιες εμφανίσεις και φωτογραφίσεις της προκαλούσαν σάλο. Ο πρωθυπουργός σύζυγός της υποχρεώθηκε...
σε παραίτηση. Ποιά ήταν και τί έκανε η Μάργκαρετ Τριντό;                                                                                ''Οσοι γνώριζαν γραφή και ανάγνωση την δεκαετία του 1970, είναι αδύνατον να μη θυμούνται την Μάργκαρετ Τριντό, τη γυναίκα-σκάνδαλο του χαρισματικού πρωθυπουργού του Καναδά, Πιερ Τριντό, σε διάφορες πόζες, διάφορες πόλεις, διάφορα κλαμπ, με διάφορους καβαλιέρους. Η νεαρή γυναίκα πέρασε μεγάλο κομμάτι του εγγάμου βίου της σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη και ανοίγοντας το δρόμο για ένα διαζύγιο διασημότερο από τον γάμο της.

Η συνάντηση των Τριντό είχε παρουσιαστεί σαν παραμύθι - και προσέφερε στο προφίλ του καναδού πολιτικού πολλά χαρακτηριστικά απαραίτητα σε όσους διαχειρίζονται εξουσία. Η Μάργκαρετ Σινκλέρ γνώρισε τον Πιέρ Τριντό το 1967 στην Ταϊτή, όπου έκαναν και οι δύο διακοπές.
Ο 48άρης Τριντό συγκινήθηκε από την ομορφιά και το στυλ της, ίσως και από την άνετη συμπεριφορά της: η 19χρονη Μαργαρίτα ήταν κόρη πρώην υπουργού των Φιλελευθέρων, αλλά είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα από όσα συνέβαιναν εκείνη την ταραγμένη δεκαετία και θεωρούσε εαυτήν μέλος του χίπικου κινήματος. Η νεαρή δεν πρόσεξε τον Τριντό, δεν θυμόταν καν αυτή την πρώτη τους συνάντηση όταν αυτός την ανέφερε στα ΜΜΕ. Παρ\' όλα αυτά ο - συνομήλικος του πατέρα της- Τριντό είχε αποφασίσει να κατακτήσει την καρδιά της. Το φλερτ ήταν επίμονο. Ο Τριντό είχε βάλει το στόχο του κι ήταν αποφασισμένος να τον πετύχει.
Δεν είναι βέβαιο ότι η Μάργκαρετ συγκινήθηκε από το φλερτ. Ίσως τη συγκίνησε περισσότερο η φήμη και η λάμψη του Τριντό, του πιο δημοφιλούς και χαρισματικού πολιτικού στην ιστορία του Καναδά. Μόλις ένα χρόνο από τη γνωριμία τους στην Ταϊτή, ο Πιέρ Τριντό εκλέχθηκε πρωθυπουργός, θέση στην οποία παρέμεινε για 15 συναπτά έτη.
Παρά τα νέα του καθήκοντα, συνέχιζε να φλερτάρει επίμονα την Μάργκαρετ, η οποία τελικά ενέδωσε. Οι δύο εραστές ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1971. Σύντομα απέκτησαν τρία αγόρια και όλα έδειχναν να κυλούν ήρεμα. Ώσπου οι φήμες για τις ερωτικές αταξίες της Μαργαρίτας έγιναν πάρα πολλές και ο Τύπος δεν μπορούσε πια να μένει σιωπηλός.
Η νεαρή κυρία Τριντό δεν ήταν ούτε επιθυμούσε ποτέ να γίνει \"καλό κορίτσι\". Η ηλικία της και το χίπικο παρελθόν της, της έδιναν χαρακτηριστικά ασυνήθιστα και μάλλον προκλητικά για την περίφημη \"κοινή γνώμη\". Δεν φάνηκε ποτέ να τη νοιάζει. Αντιμετώπισε την απουσία του συζύγου της από το πλευρό της καλύπτοντας το κενό με βάση τη χίπικη κουλτούρα της και χωρίς να νοιάζεται για το \"τι θα πει ο κόσμος\". Ανάμεσα στους φερόμενους ως εραστές της ξεχώριζαν ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο Ρον Γουντ από τους Ρόλινγκ Στόουνς και ο αμερικάνος γερουσιαστής Τεντ Κένεντι.
Οι ψίθυροι του Τύπου έγιναν σύντομα πρωτοσέλιδα. Η Μάργκαρετ είχε ενταχθεί στο διεθνές τζετ σετ των \"άτακτων\" της δεκαετίας του 1970 και οι φωτογραφίες της - μοντέρνα ντυμένης, να χορεύει σε διάσημα κλαμπ όπως το Στούντιο 54 με διαφορετικό συνοδό κάθε φορά - κάνανε το γύρο του κόσμου.
Ο Πιέρ Τριντό ανέχθηκε την κατάσταση όσα χρόνια βρισκόταν στην πρωθυπουργία. Η απόφασή του να χωρίσει και η έκδοση του διαζυγίου ήρθαν μαζί με τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι θα έχανε τις επόμενες εκλογές και την απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική, το 1984.
Η διάλυση του γάμου των Τριντό δεν σήμαινε και την απομάκρυνσή τους. Οι δύο τους διατήρησαν φιλική σχέση Μέχρι το θάνατο του Πιερ Τριντό, το 2000, και παρότι η Μάργκαρετ ξαναπαντρεύτηκε (και ξαναχώρισε)'' (http://www.skai.gr/news/opinions/article/63595/%CE%9F-%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B1/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου