Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Είχε συγκληθεί σύσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και παλαιών πολιτικών, υπό την προεδρία του εικονιζόμενου στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη, και αποφασιζόταν (περισσότερα αύριο) η ανάθεση της εξουσίας σε πολιτική κυβέρνηση.
Κατά τ' άλλα:
-Από το υπουργείο Εμπορίου εκδίδεται η 78/74 Αγορανομική
Διάταξη, βάσει της οποίας απαγορεύεται:
«1. Η διάθεσις βενζίνης εις δοχεία. Της απαγορεύσεως ταύτης εξαιρούνται οι κάτοχοι μηχανών οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτάς διά την παραγωγήν έργου, κατόπιν αδείας χορηγουμένης υπό των
 κατά τόπους αστυνομικών αρχών.
2. Η χορήγησις πετρελαίου εσωτερικής και εξωτερικής καύσεως προς χρήσιν εγκαταστάσεων κεντρικών θερμάνσεων κατοικιών και καταστημάτων.
3. Η χορήγησις υπό των εταιρειών πετρελαίου και των κατά τόπους πρακτόρων εις πρόσωπα φυσικά και νομικά, τα οποία δεν ήσαν πελάται των μέχρι σήμερα.
Ειδική μέριμνα λαμβάνεται διά τον απρόσκοπτον εφοδιασμόν της ελληνικής βιομηχανίας εις καύσιμα προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί εις τας ηυξημένας ανάγκας της εσωτερικής αγοράς. Συγκεκριμένα, η χορήγησις και διανομή πετρελαίου εσωτερικής ή εξωτερικής καύσεως εις τας βιομηχανίας, βιοτεχνίας και λοιπάς επιχειρήσεις δεν δύναται να υπερβαίνει εις ποσότητα την μέσην μηνιαίαν κατανάλωσιν των προϊόντων τούτων κατά το έτος 1973, κατόπιν υποβολής υπευθύνου δηλώσεως του Ν.Δ. 105/69, εις την οποίαν θα αναφέρεται η μηνιαία καταναλωθείσα ποσότης κατά το παρελθόν έτος».

-Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 1975-1976 θα λειτουργήσει Σχολή Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

-Η Εργατική Εστία ανακοίνωσε ότι «λόγω της γενικής επιστρατεύσεως, αναστέλλονται αι προγραμματισθείσαι διά τους εργαζομένους εκδρομαί καθώς και τα ημερήσια θαλάσσια λουτρά».

-Από το υπουργείο Εμπορίου, επίσης, με ειδικές αποφάσεις, μειώθηκαν κατά 50 λεπτά ως 1 δραχμή το κιλό οι τιμές διάθεσης ρυζιού, φασολιών, φακής και σογιέλαιου από τα κρατικά αποθέματα. Συγκεκριμένα: «Αι τιμαί διαθέσεως ορύζης προελεύσεως κρατικών αποθεμάτων μειούνται της μεν ποικιλίας Μίλλεν κατά 1 δραχμήν, ήτοι από 16 εις 19 δραχμάς ανά κιλόν, της δε ποιότητος Κάργκο κατά 0,50 δρχ., ήτοι από 13 εις 12,50 δρχ. ανά κιλόν. Αι τιμαί διαθέσεως φασιόλων και φακής μειούνται κατά 1 δραχμήν ανα κιλόν, ήτοι φασιόλοι από 19 εις 16 δρχ. ανά κιλόν, φακή από 17,50 εις 16,50 δρχ. ανά κιλόν και σογιέλαιον από 25,50 εις 24,50 δρχ. ανά κιλόν.

-Με απόφαση του νομάρχη Κοζάνης κηρύχθηκε «ακριδόπληκτος ολόκληρος η περιφέρεια του Νομού Κοζάνης».

-Στη Ζυρίχη έγινε η κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων στο ποδόσφαιρο. Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη σκωτσέζικη Σέλτικ. Στο Κύπελλο Κυπελλούχων ο ΠΑΟΚ τον Ερυθρό Αστέρα του Βελιγραδίου και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο Παναθηναϊκός την ελβετική Γκρασχόπερς και ο Άρης τη Ραπίντ Βιέννης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου