Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΑΛΙΩΤΗ


Σημίτης-Τσουκάτος
 Ο Κώστας Λαλιώτης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε, συνέπλεε εσωκομματικά με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Κώστα Σκανδαλίδη και τον υπουργό Εργασίας Στέφανο Τζουμάκα. Της επιρροής Λαλιώτη θεωρούνταν τότε και οι βουλευτές Φώτης Χατζημιχάλης και Βασίλης Τόγιας. Εκτιμαται    (η ψηφοφορία για την εκλογή νέου πρωθυπουργού ήταν μυστική) ότι οι τέσσερις πρώτοι επέλεξαν Σημίτη.
Η δεύτερη συνάντηση απεδείχθη ματ για τον ίδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επί οκταετία υπουργός και υποψήφιος πρωθυπουργός επισκεπτόταν ο ίδιος στο γραφείο του στο υπουργείο Παιδείας ένα ανερχόμενο τότε κομματικό στέλεχος που έφερε ένα βαρύ όνομα.
Του είχε τηλεφωνήσει το προηγούμενο βράδυ και, αφού συμφώνησαν να
συναντηθούν, του ανακοίνωσε ότι θα ήθελε να τον επισκεφθεί ο ίδιος στην οδό Μητροπόλεως, όπου στεγαζόταν τότε το Παιδείας. Έκανε μια κίνηση άκρως κολακευτική για το συνομιλητή του.
Ο Γ. Παπανδρέου τότε ήταν κάτι σαν επικεφαλής μιας μικρής ομάδας επτά βουλευτών που εκτός από τον ίδιο περιελάμβανε τους: Φίλιππο Πετσάλνικο, Νίκο Σηφουνάκη, Φλώρο Κωνσταντίνου, Δημήτρη Παλαιοθόδωρο, Ευριπίδη Καφαντάρη και Μαρία Αρσένη.
Εκτιμάται ότι οι έξι πρώτοι (αφού η Μ. Αρσένη είχε και μια ιδιαίτερη σχέση με τον Α. Τσοχατζόπουλο, ως υφυπουργός του τότε στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης) ψήφισαν Γερ. Αρσένη στον α’ και Κ. Σημίτη στο β’ γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου