Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ


Τη δεκαετία του '50 οι επισκέπτες της καλοκαιρινής Σαμοθράκης από την Αλεξανδρούπολη ήταν λίγες οικογένειες, που κάποιοι από αυτούς είχαν και καταγωγή από τo νησί. Βασικός προορισμός τα Θερμά και ο λόγος γνωστός. Ζεστά μπάνια στα ιαματικά λουτρά. Η συγκοινωνία γινόταν με δυο καΐκια το ΠΑΝΑΓΙΑ και το ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΙ . Η διαδρομή διαρκούσε κοντά έξι ώρες (όταν ο καιρός ήταν κάλος) και το καΐκι έπιανε πρώτα στα Θερμά (στον ξύλινο μώλο-βλέπε φωτογραφίες από παλιότερες αναρτήσεις) γιατί εκεί κατέβαινε και ο περισσότερος κόσμος.
Οι αγωγιάτες με τα μουλάρια τους περίμεναν στον μώλο, φόρτωναν αποσκευές και επισκέπτες, και μέσα από ένα στενό μονοπάτι τους πήγαιναν στα καταλύματά τους. Στις μέρες των διακοπών γινόταν και πολλές εκδρομές σε διαφορές κοντινές η μακρινότερες τοποθεσίες με την μυρωδιά από το κατσικάκι στη σούβλα να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, όταν ερχόταν η ώρα του φαγητού.
Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό εκείνων των χρονών, τα μπαστουνάκια από ξύλο λυγαριάς που έφτιαχναν οι ντόπιοι και που κάθε επισκέπτης προμηθευόταν για να το χρησιμοποιεί στις καθημερινές πεζοπορίες.  (Από το http://www.oldalexandroupoli.gr/2011/06/blog-post_21.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου