Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

Ο ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΄ΚΕΙΝΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ Ο...
           ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

12 σχόλια:

  1. απο μικρος φαινοτανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρκογλου και σοβαρολογω

      Διαγραφή
    2. Εισαι μαλακας! Και σοβαρολογω! Σε ποιο ληξιαρχειο και δημοτολόγιο το βρήκες αυτό το όνομα;

      Διαγραφή
  3. Κανένα επώνυμο δεν είναι είναι "πραγματικό". Όλα τα επώνυμα όμως είναι αληθινά αφού μπορούν να μεταφραστούν ως "παρατσούκλια". Ορισμένα είναι επίθετα. Του Βενιζέλου το επίθετο που τον χαρακτηρίζει θα μπορούσε να είναι το "χοντρός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παππα εγγονι διαβολου δισεγγονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΟΙΚ. ΚΛΑΔΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι...του Βενιζέλου τουρκογλου και του Σαμαρά Σουλεϊμάν... έχω βαρεθεί να ακούω λαϊκίστικες βλακείες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις σαχλαμάρες περί επιθέτων μια ζωή τις αναπαράγουμε και κάποιοι τις πιστεύουν κ' ολας.
      Ο Σιμίτης λέγαν πως έχει αυτό το όνομα επειδή είναι εβραίος, ενώ αυτό το επίθετο προέρχεται απο το σιμίτι= κουλούρι με σουσάμι, δηλαδή σιμίτης = κουλούρας.
      Ο Κ. Καραμανλής λέγαν είναι τούρκος: Καράμαν Αλής, ενώ Καραμανλίδες είναι έλληνες που κατά την τουρκοκρατία προτίμισαν να αλλάξουν γλώσσα και να κρατήσουν την ορθόδοξη θρησκεία...
      Ο Γ. Παπανδρέου Τζέφρυ Τσαντ... Τι και αν είναι εγγόνος του μεγάλου Γέρου της Δημοκρατίας και βαφτήστικε ορθόδοξος. Τσαντ είναι το επώνυμο της μητέρας του...
      Ο Α. Σαμαράς Σουλεϊμαν! Τι άλλο θα ακούσουμε μια και ο πρόεδρος της ΝΔ προέρχεται από την Μεσσηνια ενώ είναι και ανηψίος της Π. Δέλτα -ένα από τα παλαιότερα τζάκια των αθηνών...
      Όσο για τον Ευ. Βενιζέλο το Τούρκογλου κάθε άλλο για ευβοιώτικο δεν κάνει μια και η οικογένειά του κρατάει από εκεί και όχι από τους Αμπελοκήπους της Θεσ/νίκης... Αν το άλλαξε αυτός; Εδώ γελάμε... Ο πατέρας του Βασίλειος Βενιζέλος ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη με αυτό το επίθετο, ενώ με το ίδιο επίθετο ήταν γνωστός και ο παππούς, ο ιερέας της φωτό.
      Εάν, λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε κριτική σε πολίτικά πρόσωπα καλό είναι να τα κρίνουμε πολιτικά και όχι με ανόητες συνομοσιολογίες

      Διαγραφή
    2. καταρχας λεει εχουν το ιδιο ονομα?το ιδιο επιθετο?αδιευκρινιστο.αν δεν εχουν σημασια τα επιθετα δηλ. η καταγωγη,γιατι ο σαμαρας ειναι ωραιος και απο τζακι και πην δελτα κλπ?ο σημιτης ειναι εβραιος με τη βουλα και οχι μονο γενετικα.ο τζεφρυ τσαντ (στην αμερικη προφανως) γιατι κρατησε το επιθετο της μανας του.ντρεποτανε για αυτο του πατερα το?(στην αμερικη).πολλα περιεργα...

      Διαγραφή
  7. εβραιοσποροι η εβραιοιπροσκυνημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που βρίσκεται η Καραμανία;
    Η Καραμανία είναι περιοχή της Νοτιοανατολικής Μ. Ασίας και περιλαμβάνει τμήματα της Λυκαονίας, Μεγάλης Φρυγίας Παμφυλίας, Ισαυρίας, Καππαδοκίας, Κιλικίας. Στην Αρχαιότητα η περιοχή Καραμάν (Karaman) ονομαζόταν Λάρανδα (τα) και καταστράφηκε από τον Περδίκκα, το 322 π.Χ. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του Καραμάν Μπέη / Mehmet Bey Karamanoglu (محمد بی کارامان اقلو), o οποίος ίδρυσε το εμιράτο γύρω στα 1256.
    Η λέξη Καραμάν (ή Καχραμάν) σημαίνει «ο ήρωας», «το πρωτοπαλίκαρο», και είναι κοινή στην Τουρκική, στα Περσικά (Φαρσί), και στα Αρμένικα, καθώς και σ΄ όλες τις περιοχές που έχουν τις παραλλαγές Φαρσί όπως: Αφγανιστάν, Πακιστάν, και τη περιοχή Punjab της Ινδίας. Στα Περσικά ιστορικά κείμενα, η λέξη “Καραμάν” ή “Kahraman” είναι γραμμένη ως “Qahraman” (το “Q” προφέρεται “Γ”)
    Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που κατάγεται από το Καραμάν (η Τούρκικη κατάληξη «-λή» δηλώνει την προέλευση/καταγωγή, π.χ. Ankarali : ο καταγόμενος από την Άγκυρα). Η Δυναστεία των Καραμανιδών, Τουρκομάνοι της Μ. Ασίας, εναντιώθηκε στους Οθωμανούς, αλλά, τελικά, υποτάχθηκε το 1467. Μεγάλος ηγεμόνας της Καραμανίας ήταν ο Καραμάν Ογλού Αλαντίν (1381- 1390), ο οποίος συνελήφθη στη μάχη του Ακ-Σάι και θανατώθηκε ύστερα από διαταγή του Τιμούρ-Τας Πασά
    Ποιοι ήταν οι Έλληνες Καραμανλήδες
    Με τον όρο Καραμανλής και, συνηθέστερα, στον πληθυντικό: Καραμανλήδες, προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι της Καραμανίας, οι οποίοι είχαν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα: ήταν Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μίλαγαν Τούρκικα και έγραφαν την Τούρκικη γλώσσα με ελληνικά γράμματα (Καραμανλική γραφή). Παρόλο που υπέστησαν μεγάλη πίεση για να εξισλαμιστούν, απαγορεύτηκε η ελληνική γλώσσα, επιβλήθηκε η Τούρκικη, όμως με πείσμα και αυταπάρνηση παρέμειναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα. Έπειτα από την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης (1923) μεταφέρθηκαν, στην Ελλάδα , κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αν και ελάχιστοι είχαν έρθει, πριν από την Μικρασιατική καταστροφή.
    Από αυτούς τους Τουρκόφωνους Έλληνες έχουμε πολλά επώνυμα στη Νέα Ελληνική, όπως: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά.

    Καραμανλήδικη γραφή
    Για αυτούς του Τουρκόφωνους Έλληνες τυπώθηκαν αρκετά βιβλία στην Καραμανλήδικη (ή Κραμανλιδικη ή Καραμανλήδειο) γραφή (πρώτη επίσημη εμφάνιση της γραφής αυτής ήταν το 1713 και διατηρήθηκε επί δύο αιώνες). Ο Σουλτάνος την αναγνώρισε ως επίσημη γραφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορία δίνοντας την έγκριση (Ι. Χλωρό,1934) συγγραφής τουρκοελληνικού λεξικού.
    Δείγμα Καραμανλήδικης γραφής από την “Ανέμη”, σε έκδοση του 1840:
    Ιπατετναμε : Γιάνι Γκερέκ ερκεκλερέ, γκερέκ δις εχληλερέ, πογιουγέ βε κιουτζουγιέ, φαρζ ολάν Ιπατετλέρ, Απόδειπνον, Εξάψαλμος, Παναγίανην χαιρετισμολαρί, Παράκλησις, βε αζίζ Μετάληψι.
    Μετάφραση:
    “Βιβλίο προσευχών: Δηλαδή προσευχές που είναι απαραίτητες και αποτελούν την ιερή υποχρέωση ανδρών και γυναικών, μεγάλων και μικρών. Απόδειπνος, ο Εξάψαλμος, οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, η Παράκληση, και η Ακολουθία της Αγίας Μετάληψης.
    Έναακόμα παράδειγμα από την Αγία Γραφή,1869, αναφέρεται η γενεαλογία του Ιησού Χριστού από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στην Καραμανλίδικη γλώσσα: «Αβραάμ ογλού & Δαβίδ ογλού Ιησούς Χριστοσούν τενασουλουνούν κιταπή» (δηλαδή «Το βιβλίο της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Αβραάμ και του Δαυίδ»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή