Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

"Έφυγε" για να συναντήσει Γκλέζο, Κρητικόπουλο, Περσίδη, Δαβουρλή, Κυράστα και Βασιλόπουλο

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Η οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θρηνεί το χαμό του πολυσύνθετου αμυντικού και μέσου Τάκη Συνετόπουλου, που έφυγε σήμερα Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.
Πάνω από ενάμιση χρόνο τον «έτρωγε» η ασθένεια, σε σημείο τέτοιο που ο παλαιός συμπαίκτης του Παναγιώτης Κελεσίδης, μας
είχε εκμυστηρευτεί, το καλοκαίρι,  όταν είχε πάει να τον επισκεφτεί στη γενέτειρά του, ότι «αυτό το θηρίο που θυμάστε, έχει μείνει πια μισός…».
Ο Τάκης Συνετόπουλος μόνο 16 φορές στη ζωή του έβγαλε από πάνω του τα ερυθρόλευκα. Ήταν εκείνες που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο! Όλες τις άλλες, μόνο εκείνη του Ολυμπιακού: Του Βόλου από το 1962 μέχρι το 1970, του μεγάλου, του Πειραιά από το 1970 μέχρι το 1978, πάλι του Βόλου για μια τετραετία και εκ νέου του Πειραιά για ένα σχεδόν χρόνο, στη δύση της καριέρας του.
Παθιασμένος Ολυμπιακός, θα μείνει αλησμόνητο το κυνηγητό του με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου, στα επεισόδια που διέκοψαν το ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, τον Μάρτιο του 1973, κι ενώ οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν με 3-2.
Κι αυτά υπό το βλέμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Στυλιανού Παττακού, του γ.γ. Αθλητισμού Γεωργίου Βλαδίμηρου και άλλων επιτελών της δικτατορίας που τους απειλούσαν με ισόβιο αποκλεισμό από την εθνική ομάδα.
Αυτά τα επεισόδια είχαν ως αντίκτυπο, λίγες μέρες μετά,  και την πρώτη αποχώρηση καλεσμένου από τηλεοπτικό στούντιο! Κατά την έναρξη της εκπομπής «Πρόσκληση σε γεύμα» που παρουσίαζε ο αείμνηστος αθλητικός συντάκτης Χρήστος Ράπτης, ανακοινώθηκε στον ήδη ευρισκόμενο εκεί Κωνσταντίνου, ότι στα πλατό είναι και ο Συνετόπουλος. Τότε ο γκολκίπερ του ΠΑΟ, λέγοντας «ευχαριστώ, δεν θα πάρω», σηκώθηκε κι έφυγε!
Απόψε ο Τάκης Συνετόπουλος θα βρεθεί δίπλα σε άλλους πέντε παικταράδες της υπέρ-ομάδας του αξέχαστου Νίκου Γουλανδρή, οι οποίοι νωρίτερα και πιο νέοι, είχαν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο: Τον Γιώργο Βασιλόπουλο, τον Λάκη Γκλέζο, τον Κώστα Δαβουρλή,  τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, τον Γιάννη Κυράστα και τον Δημήτρη Περσίδη αλλά και στον στενό του προσωπικό φίλο, τον Δημήτρη Μητροπάνο, που εδώ κι ενάμιση χρόνο δίνει το «παρών» μόνο από τις αλησμόνητες ηχογραφήσεις του…

6 σχόλια:

  1. Καλο ταξιδι ηρωα των παιδικων μας χρονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι καλά ότι την εκπομπή "Πρόσκληση σε γεύμα" την παρουσίαζε η Βίρνα Νιαβή. Υπήρχε ψυχρότητα ανάμεσα στον Συνετόπουλο και στον Κωνσταντίνου κατ'α το "γεύμα", αλλά δεν έφυγε κανένας τους.
    Μεγάλος ποδοσφαιριστής, μεγάλη ψυχή. Είχε σβήσει τον Τζίτζι Ρίβα και τον Ριβελίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετο με το θέμα, αλλά επωφελούμαι για να σας ενημερώσω ότι στην ψηφοφορία σας (που έχει κλείσει εδώ και καιρό απ' ότι παρατηρώ) επικράτησε στις ψήφους ο Νίκος Ζαχαριάδης ως το σημαντικότερο πολιτικό πρόσωπο τού αιώνα που μας πέρασε και τώρα χαζεύοντας το ομολογουμένως ωραίο blog σας, βλέπω κατά τύχη ότι παίχτηκε νοθεία...!!! Αστείο θα μου πείτε, αλλά κάπως έτσι τα κάνουν τόσα χρόνια και στην πραγματική ζωή. Δεν ξέρω αν βάλατε το χεράκι σας αγαπητέ συντάκτη, αλλά αν είναι να μαγειρεύετε ψήφους εξ' αρχής, τότε τι βάζετε την ψηφοφορία...;! Έτσι δείχνετε ανωριμότητα και ασέβεια, πράγμα που καθιστά τη σελίδα σας μεροληπτική και ασόβαρη. Δυστυχώς, αναγκάζομαι να ενημερώσω κι άλλους ανθρώπους που εγώ ο ίδιος πρότεινα το blog σας, καθώς το θεωρούσα σοβαρό και έγκριτο. Αναγκάζομαι να μην ξαναμπώ κι εγώ, καλή σας νύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ζαχαριάδης σε λίγο θα... βγει από την ψηφοφορία! Αχαχαχα...! Ακόμα "τρέχει" η ψηφοφορία, κι ας έχει κλείσει από καιρό...
    Λίγη αιδώ, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή