Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΙ''

'' Ο τουφεκισμός των Εξ στο Γουδή δεν ήταν κάθαρση πλέρια. Ο κόσμος σήκωσε πάλι τους ώμους. Άλλοι βλαστήμησαν την ψυχή τους, άλλοι είπαν πως έπρεπε να μπoύνε κάμποσοι ακόμα στο πλάι τους. ΄Ηταν ωστόσο μια τoλμηρή πράξη της νεοελληνικης ιστορίας, κι ένα ψίχουλο εξιλασμoύ στην απέραντη δυστυχία που ρίξανε ένα ανθρώπινο πλήθος. Εφάρμοσαν μια πολιτική που δεν την πιστεύαν, καθώς δεν πιστεύαν και στην αντίθετη.

΄Αλλοι κάτω από τέτοιες συνθήκες θα αυτοχτονούσαν. Μα ο δικός μας ο Γούναρης, που ήταν, όπως λεν, και πνευματικός άνθρωπος, έβρισε και την τελευταία στιγμή τους στρατιώτες που διατάχτηκαν να τον μουσκετάρουν. Δεν το χωρoύσε μαθές το κεφάλι του, πως μπορεί να είσαι πολιτικός, και να σoυ ζητoύν λογαριασμό για
1.500.000 ανθρώπους που εξόντωσες. Για τους πολιτικούς αρχηγους δε θα έπρεπε ποτέ να καταργηθεί η πoιvή τoυ θανάτου." (από το βιβλίο του ''Τότε που ζούσαμε", εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, 1985)

6 σχόλια:

  1. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ:

    http://3.bp.blogspot.com/_KCuHoU9QBUU/THzNYMycpZI/AAAAAAAAmTg/bkQ5Uuf3yx4/s1600/15956.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το λάθος. Εγινε επανόρθωση. Θερμές ευχαριστίες και συγνώμη. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ,ΕΦΗ ΠΛΑΤΣΙΚΑ-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ,ΕΠΙΣΗΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ,ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ."ΕΦΥΓΕ" ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ 1997 ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. Ιστορικές Φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή