ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ 1976 (φωτογραφία). ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΛΕ (ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΛΕΝΙΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ). ΚΑΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ (ανασυγκροτημένο) ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ. ΧΟΤΖΕΑΣ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ μ-λ ΧΩΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ''ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ''. Ο ΧΟΤΖΕΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ 1976, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΚΚΕ (μ-λ). ΟΜΩΣ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ''Α-Συνέχεια'', Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΕ (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Η ΚΟΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ Μ-Λ ΚΚΕ.
Σωστά τα όσα γράφεις,μόνο που ο Χοτζέας μετά τη διάσπαση έμεινε ουδέτερος.Η βασική διαφωνία ήταν ανάμεσα στον Ιορδανίδη και τον Τασσόπουλο.Ο μεν παρέμεινε στο Μ-Λ ΚΚΕ (το οποίο ενώθηκε με το Μ-Λ ΚΚΕ ανασυγκροτημένο),ο άλλος μάλλον είναι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τώρα πια,αν δεν κάνω λάθος.Στο ΚΚΕ (μ-λ) βασικά προσχώρησαν ο Σαμαράς,ο Ρινάλντι και όσοι τους υποστήριζαν.Αλλά αν και ο περισσότερος κόσμος της Ο.Μ.Λ.Ε. πήγε με το ΚΚΕ(μ-λ),εκτός από την οργάνωση Πειραιά η οποία πήγε σύσσωμη με το Μ-Λ ΚΚΕ,η πλειοψηφία των στελεχών της οργάνωσης ψήφισε τη γραμμή του Ιορδανίδη.
ΑπάντησηΔιαγραφή