Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γιώργος, Αντρίκος, Νίκος, Θεόδωρος Κατσανέβας, Σοφία, μωρό ο Ανδρέας Κατσανέβας, μωρό ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, Εύα Ζησιμίδη, Μαργαρίτα και Ανδρέας.

ΣΤΑΔΙΟΥ 27 ΚΑΙ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 2, 3ος ΟΡΟΦΟΣ

Ο Γιώργος Γεννηματάς στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών (1982)

ΕΠΙΔΕΙΞΙΣ

Ετοιμων φορεμάτων

ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΪΟΥ

Σοφία και Χουάν Κάρλος

Κ. ΜΑΡΟΥΣΗΣ


Φθινοπωρινό κέρδος

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Στο εν λόγω τεύχος του περιοδικού.
Οι στίχοι:
Είμαι ένα Σκαπανάκι 
με ωραία φορεσιά 
με κοντό παντελονάκι 
και γερή κορμοστασιά 
Έχω πίστι στο Χριστούλη 

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1940

Το περιοδικό της ΕΟΝ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ;

Κολυμπούσε!

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Την ώρα την υπέρτατη που θα το σβη το φως μου
αγάλια αγάλια ο θάνατος, ένας θε να είν’ εμένα
ο πιο τρανός καημός μου.
Δε θα είν’ οι κούφιοι λογισμοί, τα χρόνια τα χαμένα,
της φτώχειας η έγνοια, του έρωτα η ακοίμητη λαχτάρα,
μια δίψα μέσ’ στο αίμα μου, προγονική κατάρα,
μήτε η ζωή μου η αδειανή συρμένη απ’ το μαγνήτη
πάντα της Μούσας, μήτ’ εσύ, χιλιάκριβό μου σπίτι.
Ο πιο τρανός καημός μου
θα είναι πως δε δυνήθηκα μ’ εσέ να ζήσω, ω πλάση,

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ


Τετάρτη βράδυ, 30 Οκτώβρη

Τώρα, μια στιγμή έξω από τη ζάλη, προσπαθώ να ση­μειώσω όσα θυμάμαι από τη νύχτα του περασμένου Σαββά­του, Έχω την εντύπωση πώς πρόκειται για αναμνήσεις χρόνων:

Νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή (26-27).

Κατά τη μία μου τηλεφώνησαν την είδηση του Στεφάνι : Μια συμμορία ελλη­νική μπήκε στο αλβανικό έδαφος και χτυπήθηκε με τους 'Ιτα­λούς κατά τα μέρη της Βίγλιστας. Δύο μπόμπες

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας

O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει νά ζήσει πρέπει νά παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

"Νύχτα στις 3 με ξυπνούν. Ερχεται ο Γκράτσι - Πόλεμος - Ζητώ Νικολούδη Μαυρουδή - Αναφέρω Βασιλέα - Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας - Κατεβαίνω στις 5 - Υπουργικόν Συμβούλιον - Ολοι πιστοί και Μαυρουδής - Ολοι πλήν Κύρου - Βασιλέυς περιφορά μαζί του - Φανατισμός του λαού αφάνταστος - Μάχαι στα σύνορα Ηπείρου - Βομβαρδισμοί - Σειρήνες - Αρχίζουμε και τακτοποιούμεθα - ο Θεός βοηθός !!!"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για την παρέλαση!

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑ- ΓΚΡΑΤΣΙ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

"Δέκα λεπτά πριν από τις 3 της νύχτας της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο στρατιωτικός μου ακόλουθος, ο διερμηνέας μου και εγώ, φθάσαμε στην καγκελόπορτα μιάς μικρής οικίας στην Κηφισιά, όπου έμενε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Στον φρουρό της οικίας είπα ότι επιθυμώ να δώ τον Πρωθυπουργό για κάτι πολύ επείγον. Ο φρουρός άρχισε να κτυπά το κουδούνι του εσωτερικού της οικίας, αλλά δεν ελάμβανε καμίαν απάντηση. Διερωτήθηκα εάν ήτο δυνατόν μια πρωθυπουργική κατοικία να μην απαντά αμέσως. Γιατί εγώ είχα εντολή να παραδώσω το τελεσίγραφον στις 3 π.μ. ακριβώς, της 28/10/1940, λόγω Δε της προσπάθειας μου να ακουσθεί το κουδούνι και να ανοίξει η πόρτα, η ώρα είχε ήδη φθάσει 3.
Επιτέλους το κουδούνισμα ξύπνησε τον ίδιο τον Μεταξά, που έκαμε την εμφάνισή του σε μια μικρή πλαϊνή πόρτα και αναγνωρίζοντάς με, με άφησε να περάσω. Ο Μεταξάς φορούσε μια μάλλινη ρόμπα. Περισσότερα στο  http://istorikesphotografies.blogspot.com/2010/10/blog-post_2310.html

ΚΑΣΤΕΛΙ ΧΑΝΙΩΝ: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1968

Από το
http://ganifantis.blogspot.com/2011/10/28-0-1968.html
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο έμπροσθεν του Μουσείου. Το Μουσείο βρισκόταν και τότε στο ισόγειο και από πάνω Ειρηνοδικείο, Γραφείο γεωργικής ανάπτυξης και Ταχυδρομείο!

Τον πανηγυρικό εκφωνεί ο τότε

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ


Τα Σαρακατσανόπουλα κατά τη νομαδική ζωή, ζώντας κυριολεκτικά μέσα στη φύση, στη διάρκεια της μέρας ξέδιναν στο παιχνίδι. Όταν όμως σουρούπωνε και μαζεύονταν στο κονάκι για τα μικρά νήπια «που δεν πολυνόγαγαν» ήταν μία δύσκολη ώρα. Οι“τρανοί” έπρεπε να τα απασχολήσουν, να τα παίξουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όπως και σήμερα η ευχαρίστηση ήταν αμοιβαία. Ποιος γονιός και ποιος πάππος δεν αγάλλεται όταν παίζει με το μικρό παιδί ή εγγόνι.
Έχω την τύχη να ανήκω στη γενιά των Σαρακατσανόπουλων που μεγάλωσαν χωρίς τηλεόραση και ραδιόφωνο, ο τελευταίος καλυβογεννημένος της οικογένειας μου, αφαλοκομμένος από τη μακαρίτισσα Θεία Στέργαινα ώρα της καλή. Το ραδιόφωνο το πήραμε όταν ήμουν πέντε χρονών. Ακόμη γελώ

Ο...ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

«Ο Ν. Πλαστήρας κατά την κρίσιμη ώρα, κατά την οποία θα απεφασίζετο με ποιο σύστημα θα διεξήγοντο οι εκλογές, είχε πεισθεί ότι, έστω και αν τα δύο κόμματα, η ΕΠΕΚ και οι Φιλελεύθεροι, δεν συνειργάζοντο, τον συνέφερε το πλειοψηφικό. Αντιθέτως, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες επίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί το εμφανές λαϊκό ρεύμα υπέρ του Ελληνικού Συναγερμού ήταν η αναλογική.
Τότε παρενέβη ο Πιουριφόι από τα παρασκήνια. Ο

Η ΣΤΑΗ ΜΑΥΡΟΜΑΛΛΟΥΣΑ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΣ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

Η μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια έχασε τον ''πατριάρχη'' της.
Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, το τελευταίο από τα 5 αδέλφια που τίμησαν και γιγάντωσαν τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο.
Μέχρι πρότινος τον συναντούσες στο Καραισκάκη αλλά και στο κατάστημά του, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο δημαρχείο του Πειραιά.
Το ποδοσφαιρικό του παρεπίθετο ήταν

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΑΣ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΦΑΝΕΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με το μπουζούκι του αποθεώνεται από τους φιλάθλους στο γήπεδο της...

ΠΡΟ ΕΤΩΝ

Το ζεύγος Κώστα και Μαρίνας Λαλιώτη

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση του
http://pyleskarpathos.blogspot.com/

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ!!!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Με τη διεθνή κοινότητα στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι είχε συνταχθεί επίσημα  η Ελλάδα. Κι όμως η χθεσινή εξέλιξη, όπως τη μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σόκαρε (κι όχι ευχάριστα μάλλον) την πλειοψηφία του λαού αυτής της χώρας.
Εδώ και σαράντα χρόνια αποτελούσε κι εδώ σημείο αναφοράς σε πολλές από τις συζητήσεις του. Πότε ως σύμβολο του

OI ΑΦΑΝΕΙΣ ΛΑΪΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Του Σπύρου Γκούμα από το http://www.klika.gr/cms/index.php/ar8rografia/ar8ra/283-afaneis-mousikoi.html :
Από το 1968 που ήμουν τεσσάρων ετών, μπορώ να πω πως έχω αναμνήσεις από πρόσωπα, ήχους, γεγονότα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Καμίνια του Πειραιά. Τα Καμίνια ήταν μια αμιγώς λαϊκή εργατική συνοικία, ένα τέταρτο της ώρας με τα πόδια από το κέντρο του Πειραιά. Μια μικρή κοινότητα που τα όριά της ήταν από το εργοστάσιο του Κεράνη μέχρι το

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν οτι ''έφυγε''. Εδώ σε φωτογραφία του 1977...

ΤΟ ''ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ'' ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την εποχή που το Τρίτο Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας ήταν το αγαπημένο ραδιόφωνο της πόλης, μεταξύ των άλλων «εθιστικών» του εκπομπών, μετέδιδε σε συνέχειες και τη ραδιοφωνική απόδοση από το βιβλίο ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ του Κώστα Ταχτσή σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Γιώργου Παυριανού, με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Σμάρω Στεφανίδου στους δύο ιστορικούς ρόλους της Νίνας και της Εκάβης.
Ο Γιώργος Παυριανός γράφει μερικές σελίδες

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου κάτω από το μελαγχολικό φθινοπωρινό ψιλόβροχο η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, εικόνισμα για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο - «μαύρο πανί» για τους Κένεντι - Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύζυγος της Τζάκι και πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι είχε δολοφονηθεί στο Ντάλας και μόλις τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο αδερφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Παλαιστίνιου Σιρχάν Σιρχάν στο Λος Αντζελες. Η τρομοκρατημένη χήρα μπορεί να είχε γίνει η ενσάρκωση του μύθου των

OI MONAXOI ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ...ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ: 31 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Το 985 μ.Χ., όταν ο πρώτος μοναχός αντίκρισε το σύμπλεγμα των 60 πανύψηλων και μακρόστενων βράχων, που έμελλαν να ονομαστούν «Μετέωρα», δεν πτοήθηκε, παρ' όλο που δεν είχε στη διάθεσή του καμία από τις «μαγικές» συσκευές τού Q. Σταδιακά ακολούθησαν το παράδειγμά του και άλλοι ερημίτες, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τα «αιωρούμενα» μοναστήρια τους σε 24 από τους 60 βράχους.
Χίλια χρόνια αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου του 1980, τη γαλήνης τους ήρθε, ως εξ ουρανού, να ταράξει ο Τζέιμς Μποντ, σκαρφαλώνοντας σ' ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ. Για τις ανάγκες της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο», το μοναστήρι μετατράπηκε στο καταφύγιο του «κακού» Κριστάτου. Οι μοναχοί εξοργίστηκαν και προκειμένου να προστατέψουν τα κτίρια από την ιερόσυλη κάμερα των άγγλων τεχνικών, τα κάλυψαν με

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Από το
http://tangelonias.blogspot.com/2011/10/1912.html:
Kατά την περίοδο 1864 - 1878, η Σαμοθράκη αποσπάσθηκε από τον Kαζά Mάκρης του Λιβά Kαλλιπόλεως (Bιλαέτιον Aδριανουπόλεως), όπου ανήκε προ της εφαρμογής του Nόμου περί Bιλαετίων του 1864, και εντάχθηκε στο Bιλαέτι των Nήσων του Aρχιπελάγους (Cezayir -i Bahr -i Sefid Vilayeti). H διοίκηση ησκείτο από ένα αντιπρόσωπο του Kαϊμακάμη που εστέλλετο από τα Δαρδανέλια και την Τένεδο.
H Σαμοθράκη μετά το 1878 εντάχθηκε ως Nαχιέ

ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΣΙΓΓΕΡ

Από το
http://ganifantis.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html
Οικοκυρική σχολή δεκαετία του 60...ή σύλλογος κυριών και δεσποινίδων Κισάμου; Ποιος θα μας λύσει την απορία;

''ΓΥΦΤΟΣ ΛΑΟΣ''

Από το
http://stelioskazantzidis.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html:
Ο Καζαντζίδης από το 1976 βρίσκεται στην Αμερική. Ο γνωστός οργανοπαίκτης Δημήτρης Τζάρας, εγκατεστημένος, τότε, στο Clearwarter της Φλόριντα, δέχεται ένα τηλεφώνημα: «Να έλθω για το σπίτι;», τον ρώτησε ο Στέλιος, για να πάρει την απάντηση: «Μέσα στην ψυχή µου αν ψάξεις θα βρεις τον Καζαντζίδη». Εκεί, στη Φλόριντα, γνώρισε και παντρεύτηκε στις 15

Η ΧΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Από το
http://giagia-antigonh.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html:
Η Μέλπω έμενε στην αυλή της Κατίνας. Ένα μεγάλο δωμάτιο με κουζίνα .
Μια ψηλή γεροδεμένη γυναίκα που δούλευε στις «γραμμές» του τρένου. Ενα κιόσκι ίσα που χωρούσε δυο ψυχές με δυο καρέκλες και ένα μικρό τραπέζι, ένα πλίθινο δώμα να προστατεύει
από ήλιο και κρύο.. στις αναμονές.. μέχρι να

ΕΡΜΙΟΝΗ 1966

Στα Μαντράκια, ανάμεσα στα καρνάγια και στα ταβερνάκια με το άφθονο κρασί. Από το
http://eikonoskopionews.blogspot.com/2011/10/2-8-1966.html

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟΥ ''ΤΖΙΜΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ''

Πρώτος από αριστερά ο...

205 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ!

Νέο μοντέλο

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ο αρχηγός του Κόμματος Προοδευτικών Σπύρος Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο γεύματος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, στο ξενοδοχείο ''Μεγάλη Βρετανία'' στις 11 Ιανουαρίου 1984.
Διακρίνονται από αριστερά: O τότε ευρωβουλευτής του κόμματος Γεώργιος Αλεξιάδης, ο προσωπικός φίλος του Μαρκεζίνη και μέλος του

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

MEΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ

Με άλλη εμφάνιση, χωρίς...

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Όταν, στις 12 Οκτωβρίου 1944 (σήμερα συμπληρώνονται  67 ολόκληρα χρόνια από τότε) δύο εκατομμύρια πολίτες του λεκανοπεδίου έβγαιναν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας από το γερμανικό ζυγό, δεν μπορούσαν να προβλέψουν άλλα τραγικά δεινά που θα έβρισκαν τον τόπο , στη

ΦΙΛΟΙ

Ανδρέας Παπανδρέου και Βασίλης Τσιτσάνης

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αξέχαστη η...

ΜΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δέσπονα Αλμαλιώτου, η...

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΛΕΝΟΝ-ΟΝΟ

Μ' έναν πρωθυπουργό που ένα ροζ προκάλεσε την παραίτησή του. Είναι ο...

ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Στη...

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι φίλοι των παιδιών...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ

Μεταξύ του Φιντέλ Κάστρο και του...

''ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ'': ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας κτίριο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών κτίσθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος και στέγασε το Μαράσλειο Χημείο μέχρι τις αρχές του Α\' Βαλκανικού πολέμου ( 1912 ). Το οίκημα αυτό σύμφωνα με τις " Αναμνήσεις ( 1867-1957 ) " Του Μαρίνου Γερουλάνου " είχε μετατραπεί εις προσωρινόν Νοσοκομείον και είχεν αποκτήσει επαρκείς εγκαταστάσεις